skip to Main Content
Prova Taido
Varför börja med taido som barn?

Taido är ett utmärkt sätt att träna upp rörelseförståelse och har fördelen av att vara en kontrollerad form av bråklek vilket visat sig ha mycket god påverkan på barns sociala utveckling. Vi erbjuder Taido för barn i både Gubbängen och Vällingby.

Men varför bör barn börja med Taido? Här är några anledningar.

Taido är en japansk kampsport som passar barn extra bra då den har allt som en vanlig traditionell kampsport har, rörelseglädje, koordination, balans, styrka och kondition. Taido inkluderar dessutom akrobatiska rörelser som kullerbyttor, hjulningar och volter som utvecklar rumsuppfattning och koordination på ett sätt som är unikt för en kampsport. Utöver det tränar barnen även på fokus, kamratskap, ansvar, disciplin och kontroll.

Taido är en semikontakt vilket innebär att vi inte slår/sparkar mot huvudet och inte får ta i allt vad vi har.

Vanlig
kampsport

rörelseglädje

koordination

balans

styrka

kondition

+
Akrobatik

kullerbyttor

hjulningar

volter

=
TAIDO!
Ett vanligt träningspass
Upplägg

Våra träningspass är utformade att på ett pedagogiskt sätt främja barnens sociala, mentala och fysiska utveckling. Vi har stort fokus på att alla ska få prestera utifrån sin individuella förmåga och att alla kan. Vi jobbar även mycket med kamratskap, vi tar hand om varandra så att ingen känner sig utanför.

Varje pass hålls av en instruktör med kunskap och erfarenhet av Taido och träning för barn. Vi strävar efter att så långt som möjligt även ha en instruktörsassistent på varje pass.

Starta med inhälsning

Ett vanligt träningspass börjar alltid med en inhälsning som även innehåller en kort meditation.
Detta hjälper instruktören att samla gruppen och skifta fokus till träningen.

Uppvärmning och träning av taido-tekniker

Efter inhälsningen börjar vi med uppvärmning innan träning av teknik och akrobatik träningen börjar. Vattenpauser sker med jämna mellanrum för att barnen ska orka. I slutet av passet varvar vi ner och avslutar med en uthälsning. Träningen utförs på ett lekfullt och barnvänligt sätt och målet är att barnen ska lämna träningen trötta men glada.

Avslut och uthälsning

I slutet av passet varvar vi ner och avslutar med en uthälsning. Träningen utförs på ett lekfullt och barnvänligt sätt och målet är att barnen ska lämna träningen glada, lite trötta och nöjda.

Slutsats

Taido erbjuder en mängd fysiska, mentala och sociala fördelar för barn.

Det är en rolig och spännande aktivitet som hjälper barn att utveckla en stark och smidig kropp, förbättra deras fokus och koncentration, bygga upp självförtroende och självkänsla, och lära sig värdefulla sociala färdigheter.

Om du letar efter en aktivitet för ditt barn som är både rolig och givande, kan Taido vara ett utmärkt val.

Back To Top