skip to Main Content

Klubbens historia

Föreningens grundande

Stockholms Taidoförening grundades av Camilla Brorsson och Mikael Jansson i oktober 1989. Vår första dojo (träningshall) var i Gubbängshallen där vi fortfarande tränar idag. Genom Håkan Karlssons engagemang så tränar vi även taido i Vällingby sedan år 2000.

block-1800x1200
block-1800x1200

Föreningens utveckling

Sedan föreningen bildades har mer än 1 000 barn, ungdomar och vuxna graderat sig i vår förening. Föreningen har fostrat fram ett 20-tal svartbälten i Taido. Vi har även regelbundna placeringar i tävlingar på nationell nivå samt flera utbildade domare.

Utökat vårt utbud
Under åren har vi utökat vårt utbud med bland annat självförsvar i form av ESDS (Explosive Self Defence System) och klassisk Karate från Okinawa i form av KishimotoDi som Taido även har rötter i.

Fallteknik
Vi utbildar även i fallteknik baserat på Yos Lotens metoder och våra instruktörer är certifierade av Yos Lotens själv. Yos Lotens har specialiserat sig inom skadeförebyggande fallteknik i mer än 25 år.

Ambition och vision

Det ska vara roligt att träna hos oss. Vi strävar efter att erbjuda olika nivåer av fysisk och mental träning, tävling, social gemenskap samt kompetenta och välutbildade instruktörer. Utöver vår omtanke om den enskilda medlemmens utveckling vill vi även att taidons ska växa i Stockholm och  letar hela tiden efter möjlighet att erbjuda träning i fler delar av Stockholm.

Samarbetar
Stockholms Taidoförening samarbetar även internationellt med andra Taidoföreningar och har idag många internationella kontakter. Vi har väletablerad kontakt med Taidoföreningar i bl.a. Portugal, Frankrike, Holland, Danmark, Norge, Finland, Tyskland och Japan.

Lära våra medlemmar
Vi vill ge våra medlemmar tillfällen till att kunna möta människor och lära känna andra kulturer, så att vi ökar förståelsen för andra kulturer och människor. Stockholms Taidoförening är av uppfattningen att med utbyten mellan föreningar över hela världen skapas nya internationella vänskapsband. STaF hoppas att många elever vill bli utbyteselev för att skapa livslånga och varaktiga vänskapsband mellan våra nationer.

block-1800x1200
block-1800x1200

Mål

Taido innebär i sin innersta natur att ständigt utvecklas. Detta mål har även Stockholms Taidoförening. Vi tror även att vi har något att tillföra dig i din personliga utveckling men även att vi utvecklas genom att få ha dig som medlem hos oss.

Back To Top